Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. - We ontvangen mogelijk een commissie als u zich inschrijft via onze affiliate links.

Peaks App review & ervaringen

Ga naar Peaks

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Beleggen wordt steeds bekender en toegankelijker. Het is niet meer zoals vroeger alleen voor de grote investeerders, maar juist ook voor de gewone mens. Ontwikkeling en technologie maken dit mogelijk. De Peaks app is één van deze ontwikkelingen die het beleggen toegankelijk maakt voor iedereen. Je hoeft namelijk geen groot bedrag in te leggen, maar kan al starten vanaf € 1,- per maand. Je inleg beleg je in vooraf vastgestelde indexfondsen waar je zelf verder geen omkijken meer naar hebt. Hierdoor ben je weinig tijd kwijt met het beheren van je portfolio en is Peaks uitermate geschikt om je eerste stappen in de wereld van beleggen te zetten.

Waarom kies je voor Peaks?
 • Laagdrempelig beginnen met beleggen
 • Geen keuzestress of veel tijd kwijt aan het beheren van je beleggingen
 • Beleggen door je eigen risiconiveau te bepalen
 • Beleggingsapp van de Rabobank
Ga naar Peaks

Wat is Peaks?

Peaks is een beleggingsapp van de Rabobank die beleggen nét even anders aanpakt dan veel andere partijen. Bij Peaks hoef je niet te klooien met ingewikkelde interfaces en het aankopen en beheren van je beleggingsportfolio. Dit besteed je namelijk allemaal uit aan Peaks aan de hand van een aantal keuzes. Zo kies je bijvoorbeeld hoe vaak je geld wilt inleggen en waarin je geld belegt wordt. Aan de hand hiervan kies je wel risicoprofiel bij je past.


Starten met Peaks

blank blank blank

Hoe werkt dit dan precies? Dat leggen we je uit. Via de app-of playstore download je heel makkelijk en gratis de Peaks app. Vanuit de app kun je je inschrijven voor een account. Vervolgens kun je in de app je risicoprofiel

Vereisten

blankblank

Om een account aan te maken moet je minimaal achttien jaar zijn, in Nederland wonen, een bankrekening hebben bij een Nederlandse bank, een burgerservicenummer en een geldig identiteitsbewijs hebben. Ook heb je een telefoon, met minimaal IOS versie 9.0 of Android versie 4.4, nodig om te app te kunnen installeren.

Inschrijven

blank blankblank

Na het downloaden van de app maak je een gratis account aan bij Peaks. Hiervoor dien je jouw e-mailadres in te vullen en je te identificeren via iDIN. Je vult het documentnummer van je identiteitsbewijs in en koppelt je bankrekening. Na aanmelding kies je een toegangscode en kan je eventueel toegang met je vingerafdruk instellen. Zodra je deze stappen hebt doorlopen kun je aan de slag en maak je een keuze uit één van de vier portfolio’s. Je kiest hoe je geld wilt inleggen en je hebt je eerste stappen binnen de beleggerswereld gezet.

Goed om te weten is dat als je start met beleggen de belastingdienst hiervan op de hoogte wordt gesteld. De instantie, in dit geval Peaks, is verplicht om de waarde van je beleggingen door te geven aan de belastingdienst. Hiervoor hebben ze jouw BSN-nummer nodig, daarom is het verplicht deze in te vullen tijdens het inschrijven.

Minimale inleg

Voor beleggen bij Peaks geldt geen minimale inleg. Als je via iDEAL geld inlegt kan dit vanaf 1 eurocent tot € 10.000,-. Wel is het verstandig om te kijken wat de kosten zijn en hoeveel je dan moet inleggen zodat het je ook daadwerkelijk iets oplevert.

Na opening van je Peaks rekening is het gebruik de eerste drie maanden gratis. Daarna betaal je per maand € 1,- voor het gebruik van de app, als er geld op je Peaks rekening staat. Staat er geen geld op je rekening dan betaal je ook geen kosten.


Op welke manieren kun je beleggen met Peaks?

Risicoprofiel

Door te beleggen met Peaks beleg je in zes verschillende indexfondsen, ook wel Exchange Traded Funds (ETF’s) genoemd. Dit zorgt ervoor dat je beleggingen goed gespreid zijn en je minder risico loopt dan als je alles inlegt op één bedrijf. Via een indexfonds beleg je namelijk in meer dan honderd aandelen en obligaties in verschillende sectoren en regio’s over de hele wereld.

Na aanmelding kun je kiezen in welk portfolio je wilt beleggen. Er zijn vier portfolio’s die ieder een eigen risicoprofiel hebben:

 • Mild, 30% aandelenfondsen, 70% obligatiefondsen.
 • Pittig, 50% aandelenfondsen, 50% obligatiefondsen.
 • Scherp, 70% aandelenfondsen, 30% obligatiefondsen.
 • Heet, 90% aandelenfondsen, 10% obligatiefondsen.

blank blank

blank blank

blank blank

blank blank

Ieder portfolio heeft zoals je kunt zien een andere verhouding van aandelenfondsen en obligatiefondsen. Hoe meer aandelen je in je portfolio hebt, hoe hoger het rendement kan zijn maar ook hoe hoger het risico kan zijn. Dit is echter niet de enige factor die van invloed is op je portfolio keuze. Aan elk profiel zit namelijk ook een termijn vast die de beste kans op rendement weergeeft. Het ligt er dus aan hoeveel tijd jij jouw inleg wilt geven om rendement op te leveren. Heb je nog lang de tijd om te beleggen dan kun je bijvoorbeeld voor een scherper profiel kiezen, met meer risico maar op de langere termijn mogelijk ook meer rendement.

Hoe vaak en hoeveel inleggen

blank

Er zijn 5 manieren om geld in te leggen in de Peaks app. Dit kan door:

1. In te leggen via IDEAL

Via IDEAL kun je vanaf elke bankrekening flexibel geld inleggen wanneer het jou uitkomt. Dit kan al vanaf 1 eurocent tot € 10.000,-. En als je het door de weeks voor 13:00 uur inlegt wordt het nog op dezelfde dag verwerkt.

blank

2. Maandelijks een vast bedrag in te leggen

Je kunt ervoor kiezen om elke maand een vast bedrag, tot € 250,-, in te leggen. Dit bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand automatische afgeschreven van je bankrekening en in jouw portfolio belegt.

blank

3. Je wisselgeld in te leggen

Via Peaks kun je beleggen met je wisselgeld. Je bankafschrijvingen worden door Peaks afgerond naar de hele euro en worden aan het eind van iedere week op dinsdag voor je belegt. Geef je niet zoveel uit per week maar wil je wel meer inleggen? Dan zet je de verdubbelaar aan. Je wisselgeld wordt dan verdubbeld, waardoor je sneller iets opbouwt.

Onder een bankafschrijving vallen pintransacties, overboekingen, IDEAL-betalingen en automatische incasso’s. Om gebruik te maken van deze functie moet je bereid zijn jouw transactiegegevens met Peaks te delen. Hiervoor wordt apart om toestemming gevraagd als je deze functie aan wilt zetten. Op dit moment kun je deze manier van inleggen alleen gebruiken als je gebruik maakt van een rekening bij de Rabobank, ING of ABN AMRO. Heb je een andere bank? Dan kun je jouw wisselgeld instellen op € 1,- per dag en zo toch wekelijks inleggen.

Rekenvoorbeeld
Als je met de pin je koffie to go afrekent voor € 2,30 rond Peaks dit bedrag af naar € 3,-. Je wisselgeld á € 0,70 cent wordt in je virtuele portemonnee gestopt en aan het eind van de week voor je belegt.

blank

4. Je meevallers in te leggen

Heb je via Marktplaats iets verkocht of een etentje voorgeschoten en krijg je dit terug via een Tikkie? Dan kun je deze ‘meevallers’ beleggen. Dit bedrag wordt via automatisch incasso afgeschreven en binnen drie dagen belegt in jouw portfolio.

Om gebruik te maken van deze functie moet je toestemming geven aan Peaks om jouw transactiegegevens in te zien. De app herkent Rabobank betaalverzoeken, Tikkie betaalverzoeken en Marktplaats betaalverzoeken als meevallers.

blank

5. Per dag in te leggen

Je kunt iedere dag een vast (klein) bedrag tot € 10,- apart zetten dat aan het eind van de week automatisch voor je wordt belegt. Als je iedere dag dus €1,- opzij zet, wordt er na een week € 7,- in één keer belegt in jouw portfolio.

blank

Dollar cost averaging

Via de Peaks app kun je periodiek kleine bedragen inleggen. Door periodiek in te leggen maak je gebruik van Dollar Cost Averaging. Met deze strategie koop je periodiek nieuwe beleggingen aan wat ervoor zorg dat je de aankoopprijs middelt. Omdat je steeds op een ander moment aankoopt betaal je steeds een andere prijs omdat de aankoopprijs fluctueert. Door het toepassen van deze strategie loop je minder risico in het beleggen.


Gebruiksvriendelijkheid

De Peaks app is toegankelijk opgebouwd en is te vergelijken met bijvoorbeeld Whatsapp. Je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende tabbladen door een swipe functie naar links en naar rechts.

Als je de app opent kom je op het startscherm terecht. Hier zie je een overzicht van jouw rekening(en) en hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt op dat moment. Als je vervolgens op jouw rekening klikt kom je bij je beleggingen uit.

blank

Op deze pagina zie je de waarde van jouw beleggingen en hoeveel rendement (winst of verlies) je hebt gemaakt. Door op de – of + te klikken kun je geld opnemen of inleggen wanneer jij dat wilt. Door verder te klikken op ‘bekijk je beleggingen’ kun je de prestatie van jouw beleggingen in een grafiek bekijken, van de afgelopen maand of over het hele jaar.

blank

Als je naar rechts swiped kom je op de ‘wisselgeld’ pagina. Hier zie je, als je met je wisselgeld belegt of elke dag iets opzij zet, wat de waarde hiervan is. In het overzicht kun je de waarde van de afgelopen twee weken terugvinden. Ook als je het verzamelde wisselgeld een week niet wilt inleggen kan je het heel makkelijk op zondag tegenhouden via deze pagina.

Nog een swipe naar rechts en je komt op de pagina met je inleg. Hier vindt je het totaal dat je hebt ingelegd en opgenomen. Via ‘bekijk alle transacties’ kun je alle transacties terugkijken en ook de verwachte transacties bekijken.

blank

Met een laatste swipe naar rechts kom je op de portfolio pagina. Hier zie je welk portfolio je gekozen hebt. Via de knop ‘bekijk portfolio’ zie je de precieze verdeling van de indexfondsen in jouw portfolio van dat moment en hoeveel rendement ze opleveren. Dit is ook de plek om je portfolio te herbalanceren als je vindt dat deze teveel uit balans is geraakt. Dit doe je door op de knop ‘herbalanceren’ te klikken.

blank


Waarin wordt je geld geïnvesteerd?

Bij Peaks beleg je in zes duurzame indexfondsen. Een indexfonds, ook wel tracker of Exchange Traded Fund (ETF) genoemd, is een beursgenoteerd fonds dat de index volgt. Een index wordt gevormd door een verzameling van aandelen of obligaties. Door in een indexfonds te beleggen, beleg je in een hele index. Zo kun je op een eenvoudige manier beleggen in een grote hoeveelheid aandelen of obligaties, met relatief lage kosten en een goede risicospreiding.

Peaks kijkt bij de selectie van de bedrijven in de indexfondsen naar drie factoren, namelijk; milieu, mens en goed bestuur (ESG). Zo investeer je alleen in bedrijven die hoog scoren met betrekking tot duurzaamheid.

ETF’s

Peaks werkt met vier portfolio’s die allemaal bestaan uit dezelfde vier aandelenfondsen en twee obligatiefondsen. Waarbij ieder portfolio een eigen risico verdeling heeft. De vier aandelenfondsen worden gevormd door:

 1. Duurzame Amerikaanse aandelen
 2. Duurzame Europese aandelen
 3. Duurzame Aziatische en Austratlische aandelen
 4. Duurzame aandelen uit opkomende landen

blank

Obligatiefondsen

Peaks heeft twee obligatiefondsen samengesteld met obligaties uit:

 1. Obligatie’s van Europese landen
 2. Obligaties van duurzame Europese bedrijven

blank


Kosten

Als je gaat beleggen zitten daar kosten aan verbonden. Deze kosten zijn onder te verdelen in 3 categorieën, namelijk; dienstverleningskosten, fondskosten en transactiekosten.

blank

1. Dienstverleningskosten

De eerste drie maanden is de Peaks app gratis. Als je beleggingen minder dan € 2.500,- waard zijn betaal je na deze drie maanden € 1,- per maand voor het gebruik van de app, dit zijn de dienstverleningskosten. Zijn je beleggingen meer dan € 2.500,- waard dan betaal je 0,5% van de waarde aan dienstverleningskosten op jaarbasis, in maandelijkse termijnen.

2. Fondskosten

Via Peaks beleggen is beleggen in indexfondsen. Deze indexfondsen maken kosten, daarom betaal je fondskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het portfolio dat je kiest en bedragen tussen de 0,25% en de 0,33% van het geld dat je in een jaar hebt belegt.

Goed om te weten is dat je deze fondskosten niet aan Peaks betaalt, maar aan de aanbieder van de fondsen die onderdeel uitmaken van jouw gekozen portfolio. Deze kosten worden door de aanbieders verrekend in de koersen en betaal je dus niet apart.

3. Transactiekosten

Als je geld inlegt in of opneemt van jouw Peaks rekening, of overstapt naar een ander portfolio geef je Peaks opdracht om namens jou indexfondsen op de beurs aan- of te verkopen. Voor iedere aan- of verkoop vragen de handelaren op de beurs een kleine vergoeding. Deze kosten wordt ‘spread’ genoemd en betaal je aan de handelaren, niet aan Peaks. Deze transactiekosten zijn gemiddeld tussen de 0,03% en de 0,05% van de aan-of verkoop.

Je betaalt deze kosten niet apart. Deze worden bij een aan-of verkoop al van het bedrag afgehaald. Bij een inleg van bijvoorbeeld € 100,- zijn de transactiekosten € 0,03 cent. Peaks brengt verder geen extra transactiekosten in rekening omdat ze beleggen toegankelijk willen maken voor iedereen en de kosten zo laag mogelijk willen houden.


Is Peaks betrouwbaar?

De beleggingsonderneming Peaks werd in 2016 opgericht en maakt onderdeel uit van de Rabobank. Daarnaast heeft Peaks een vergunning en valt de onderneming onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Ook wordt je geld niet door Peaks beheert, maar door Stichting Derdengelden Peaks. Mocht er iets gebeuren met de beleggingsonderneming Peaks, dan kun jij nog altijd bij je geld.

Je persoonlijke gegevens worden alleen voor specifieke doeleinden gebruikt waarvoor je vooraf toestemming moet geven. Als je bijvoorbeeld belegt met je wisselgeld geef je Peaks toestemming om je transactiegegevens in te zien. Ze zeggen niet te kijken naar wat je hebt gekocht en geven aan je persoonsgegevens nooit door te verkopen of op een andere manier aan andere partijen te verstrekken. Als je toestemming geeft om je bankafschrijving af te ronden bewaart Peaks jouw transactiegegevens maximaal 2 weken.

Om je gegevens te beschermen werken de website, de verbinding en de app met een beveiligde SSL verbinding. Het welbekende slotje in je adresbalk. Daarnaast kan er alleen geld worden overgeboekt naar een rekening die op jouw naam staat. En zoals we eerder al noemden heb je een persoonlijke pincode nodig om de app te kunnen openen. Deze pincode is persoonlijk en dus ook niet bij Peaks bekend.


Klantenservice

Heb je vragen over Peaks dan kun je terecht bij de klantenservice.

FAQ op de site

Op de website staat een uitgebreide FAQ waar de meest voorkomende vragen in zijn opgenomen. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en je kunt je vraag stellen in de zoekbalk.

Bereikbaarheid

Mocht je jouw vraag niet terug kunnen vinden kun je op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur op 5 verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice van Peaks;

 • Live chat: Op de website van Peaks kun je via een live chat functie direct chatten met één van de medewerkers.
 • Telefonisch: De klantenservice is op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur telefonisch te bereiken via 020-2188000.
 • Per e-mail: Je kan een e-mail sturen naar klantenservice@peaks.nl.
 • Via Facebook: Je kunt een bericht sturen naar Peaks via Facebook.
 • Via Twitter: Ook via twitter kun je contact opnemen met Peaks.

blank

Contactgegevens

Peaks
Schipluidenlaan 4
1062 HE Amsterdam
020-2188000


Voor wie is Peaks een geschikte beleggings app?

Peaks is geschikt voor iedereen die wil beginnen met beleggen maar nog niet de fijne
kneepjes van het vak kent. Doordat je via Peaks belegt in indexfondsen kost het beheren van je portfolio relatief weinig tijd. Wil je dus niet teveel tijd kwijt zijn met het beheren van je beleggingsportfolio dan is dit een geschikte app. De kosten voor het gebruik van Peaks zijn relatief hoog, maar hier krijg je veel gemak voor terug. Als je in hogere bedragen van enkele duizenden euro’s belegt is het wellicht goed om te kijken naar andere alternatieven. Onder het kopje ‘nadelen’ hieronder zie je een rekenvoorbeeld van de kosten.

Peaks is bedoeld voor mensen die inzicht hebben in hun eigen financiën, weten wat er elke maand in en uitgaat en aan het eind van de maand wat overhouden. Als je een buffer hebt voor onvoorziene omstandigheden kun je het ‘extra’ geld dat je overhoudt beleggen via Peaks. Zo beleg je alleen met geld dat je op dit moment niet nodig hebt.


Voordelen

1. Geen eerste inleg

Om te beginnen met beleggen via de Peaks app heb je geen eerste inleg van bijvoorbeeld € 50,- nodig. Dit maakt het erg toegankelijk om te beginnen, dit kan immers al met € 1,- per maand.

2. Beleggen met je wisselgeld

Voor veel jonge mensen is het beleggen met je wisselgeld een makkelijke manier om dagelijks of wekelijks iets opzij te zetten. Zo bouw je met een paar cent per transactie toch een mooi bedrag op zonder dat je er op hoeft te letten dat je aan het eind van de maand iets apart legt.

3. De eerste drie maanden zijn gratis

Als je start met de Peaks app zijn de eerste drie maanden dat je de app gebruikt gratis. Hierdoor hoef je niet na te denken over eventuele kosten en kan je gelijk beginnen.

4. Geen afsluitingskosten

Om een rekening te openen hoef je geen afsluitingskosten te betalen. Hierdoor is het erg toegankelijk om te starten.

5. Beleggen via een app

Het beleggen via Peaks gebeurd geheel online via een app op je telefoon. Door de app vorm is Peaks heel toegankelijk, vooral ook voor de wat jongere generatie. Veel mensen hebben hun telefoon dagelijks bij zich en zo kun je dus ook onderweg je beleggingen regelen.

6. Geen omkijken naar

Omdat je belegd in een indexfonds gaan je beleggingen mee met de index. Hierdoor hoef je het niet elke dag in de gaten te houden en levert het je op lange termijn rendement op.

7. Je kan altijd bij je geld

Als je jouw geld nodig hebt kan je het op elk moment weer opnemen. Ondanks dat de portfolio’s een bepaalde tijd aangeven voor het beste rendement staat jouw geld dus niet vast.


Nadelen

1. Bij een lage inleg zijn de kosten in verhouding hoog

Beleggen via de Peaks app is erg toegankelijk doordat het al met een laag bedrag per maand kan. Daarnaast zijn de eerste drie maanden gratis waardoor het een makkelijke tool is om kennis te maken met beleggen. Als we de kosten berekenen zijn deze bij een kleine inleg in verhouding echter erg hoog waardoor je rendement laag is.

blank

In bovenstaand voorbeeld leggen we eenmalig € 200,- en maandelijks € 30,- in. De totale kosten voor 5 jaar worden geschat op € 74,-. Dit bedrag is onder te verdelen in:

 • € 57,- kosten voor het gebruik van de Peaks app.
 • € 16,- kosten van de indexfondsen.
 • € 1,- aan transactiekosten.

Deze kosten worden berekent aan de hand van het verwachte bruto rendement van 4,30% per jaar voor het gekozen portfolio Pittig. Omgerekend komen de kosten neer op 1,53% per jaar, waardoor het jaarlijkse netto rendement zakt naar 2,77% per jaar.

blank

Als we de berekening nogmaals uitvoeren met een eenmalig inleg van € 200,- en een maandelijkse inleg van € 50,- zien we dat de totale procentuele kosten dalen. Voor 5 jaar worden de totale kosten nu geschat op € 87,-, onder te verdelen in:
€ 61,- kosten voor het gebruik van de Peaks app.
€ 25,- kosten van de indexfondsen.
€ 1,- aan transactiekosten.

Omgerekend komt dit neer op 1,17% kosten per jaar met een verwacht netto rendement van 3,13% per jaar.

Als we de twee voorbeelden vergelijken zie je dat een hogere inleg per maand zorgt voor lagere kosten en een hoger rendement. Als je begint met Peaks beleggen is het dus te overwegen om je inleg te verhogen.

blank

Naast dat de kosten dalen als je een hogere inleg hebt gebeurt dit ook als je voor de langere termijn belegt. Waar de kosten bij een eenmalig inleg van € 200,- en een maandelijkse inleg van € 50,- voor 5 jaar worden geschat op € 87,-, 1,17% per jaar. Wordt dit voor 10 jaar geschat op € 299,-, 0,98% per jaar. Beleggen voor de langere termijn loont dus.

2. Weinig keuze vrijheid

Als je belegt via Peaks heb je weinig keuzevrijheid in de fondsen waarin je belegt. Als je net begint is dit misschien geen probleem, maar als je met grotere bedragen wilt gaan beleggen is het goed jezelf af te vragen of Peaks dan de juiste plek is. Misschien dat je in dat geval beter kunt kiezen voor een beleggingsfonds of zelf een portfolio met indexfondsen kunt samenstellen, zodat je mer controle hebt over je beleggingen.

Pluspunten
 • Geen minimum inleg
 • Beleggen met je wisselgeld
 • De eerste drie maanden zijn gratis
 • Geen afsluitingskosten
 • Beleggen via een app
 • Geen omkijken naar
 • Je kan altijd bij je geld
Minpunten
 • Bij een lage inleg zijn de kosten in verhouding hoog
 • Weinig keuze vrijheid
foto auteur Rebecca ter Mors
Dit artikel is geschreven door Rebecca ter Mors

SEO-tekstschrijver, blogger, communicatieadviseur en social media manager bij haar eigen bedrijf.

LinkedIn

Beoordeling Peaks

 • Beleggingsapp van Rabobank
 • Laagdrempelig en eenvoudig
Ga naar Peaks
© BelegInfo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies