Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. - We ontvangen mogelijk een commissie als u zich inschrijft via onze affiliate links.

Freedom24 review & ervaringen

Ga naar Freedom24

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Freedom24 is een online trading platform waar je o.a. aandelen, obligaties, opties, futures en ETF’s kunt verhandelen. Ook heb je de mogelijkheid om bij deze broker, als één van de weinigen, te beleggen in beursgangen (IPO’s). Freedom24 onderscheidt zich door de gebruiksvriendelijke app en web interface, prettige analyse tools en een ruim aanbod van producten. In deze review behandelen we Freedom24 en nemen we het beleggers platform onder de loep.

Waarom kies je voor Freedom24?
 • Groot aanbod aan financiële producten
 • Mogelijkheid om te beleggen in IPO's
 • Gebruiksvriendelijk handelsplatform en app
 • Transparant verdienmodel
Ga naar Freedom24

Inschrijven

Inschrijven bij Freedom24 is redelijk eenvoudig. Je moet wel behoorlijk wat gegevens aanleveren, omdat deze broker uiteraard moet voldoen aan wetgevingen rondom witwassen en financiële criminaliteit. In de eerste stap geef je je e-mailadres, telefoonnummer en wachtwoord. Hierna heb je al direct toegang tot het demoplatform en kun je je eerste stapjes in de wereld van beleggen zetten met je demo-account.

blank

Wil je gaan handelen met echt geld, dan moet je nog een aantal stappen doorlopen. Zo wordt er gevraagd naar je fiscaal inwonerschap en of je contact hebt met politiek prominente personen (inwoners van de VS mogen ivm. wetgeving niet handelen op Freedom24). In de stappen hierna kun je akkoord gaan met de voorwaarden en regels. Nadat je je NAW gegevens hebt opgegeven en je identiteit is gecontroleerd kun je beginnen met handelen.


Welke producten biedt Freedom24?

Freedom24 biedt een groot aanbod aan diverse populaire financiële producten, waaronder:

Aandelen

blank

Bij Freedom24 kun je een grote hoeveelheid wereldwijde aandelen verhandelen, zoals je mag verwachten van een professionele online broker. Je vind er onder andere populaire Europese aandelen, zoals Unilever en Shell, maar ook alle Amerikaanse aandelen uit de S&P500 zijn te verhandelen op dit platform. Een klein nadeeltje: Nederlandse aandelen uit de AEX index zijn niet verhandelbaar op Freedom24.

Obligaties

Ook obligaties zijn goed vertegenwoordigt op dit platform. Je kun beleggen in een zeer breed scala aan bedrijfsobligaties en overheidsobligaties in bijna elke denkbare regio.

ETF’s en indexfondsen

blank

Een breed scala aan ETF’s, trackers en indexfondsen zijn verhandelbaar op dit platform. Je kunt onder andere beleggen in grondstoffen ETF’s (bijv. zilver, goud of koper), maar ook grotere indexfondsen zoals de populaire VWRL of MSCI World zijn beschikbaar. Ook Bitcoin ETF’s zijn verhandelbaar op Freedom24.

IPO’s

blank

Iets waarmee Freedom24 zich écht onderscheidt van alle andere online brokers is de mogelijkheid om mee te doen aan IPO’s. Normaal gesproken zijn deze beursgangen niet gemakkelijk om in te investeren, maar hier brengt Freedom24 verandering. Via het platform had je onder andere kunnen participeren van IPO’s van bijvoorbeeld: Rivian, Gitlab, Uber of  Cloudflare.

Forex (valutahandel)

Wanneer je geïnteresseerd bent in handel in vreemde valuta, dan zit je ook bij dit platform op de juiste plek. Alle grote internationale valuta worden ondersteund.


Freedom24 handelsplatform

Het handelsplatform van Freedom24 is praktisch en intuïtief ingericht. De trader maakt voor de grafieken en handelsinterface gebruik van de software van Tradernet, wat over het algemeen erg prettig werkt.

blank

In de trade-omgeving kun je alle hierboven genoemde producten verhandelen. Ook je IPO aandelen beheer je in dit overzicht. Het aanschaffen van IPO aandelen gaat echter via een aparte sectie op de website. Eenmaal ingelogd in de trade omgeving heb je direct toegang tot de belangrijkste functies. Bovenin zie je een overzicht van verschillende producten waarop je kunt filteren, en een zoekbalk die je kunt gebruiken om het product te vinden waar jij naar op zoek bent.

blank

Als je in de trade omgeving naar beneden scrollt, vind je een overzicht van je transacties waar je je openstaande orders en huidige portfolio kunt bekijken. Ook zitten hier enkele andere praktische functies verstopt die ik hieronder verder toelicht.

Risico’s

blank

Onder het kopje Risico’s vind je een risico-analyse van jouw beleggingsportfolio. Aan de hand van de inhoud van je portfolio analyseert deze tool hoeveel risico je loopt om je inleg kwijt te raken. Dit is voornamelijk het geval wanneer je gaat handelen met hefboomproducten of opties. Aan de rechterkant van deze pagina zie je een meter die je een risico indicatie geeft. Als de meter op oranje staat kun je geen nieuwe posities meer openen, als de meter op rood staat, kan het zijn dat je huidige posities gesloten worden omdat je account onvoldoende saldo heeft.

Nieuws

blank

Onder het kopje nieuws krijg je real-time informatie rondom kwartaarcijfers en andere financiële persberichten dat wordt uitgezonden vanuit bedrijven. In dit overzicht kun je gemakkelijk zoeken, zodat je alle recente communicatie kunt vinden rondom een aandeel dat jouw interesse heeft.

Alarmen/prijsnotificaties

blank

Onder het kopje ‘Alarmen’, kun je prijsnotificatie instellen zodat je op de hoogte gehouden kan worden zodra een aandeel of product onder of boven een bepaalde grens komt. Ook kun je instellen om een alert te krijgen wanneer een aandeel een bepaald percentage stijgt of daalt, of een eigen voorwaarde instellen voor een notificatie. Je kunt notificaties ontvangen via e-mail of SMS.


Dividendaandelen en dividendkalender

blank

Een prettige functie van Freedom24 is de Dividendpagina. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van dividendaandelen en hoeveel dividend ze in het verleden hebben uitgekeerd. Ook vind je op deze pagina de dividendkalender, waarin je gemakkelijk kunt zien wanneer welk bedrijf dividend uitkeert. Als je een belegger bent die het fijn vind om maandelijks uitbetaald te krijgen vanuit zijn aandelen, dan kunnen dividendaandelen een interessante keuze zijn, Freedom24 biedt in dat geval de juiste tools om aandelen te vinden die bij jou passen.


Inspiratie en beleggingsideeën

blank

Op de pagina beleggingsideeën vind je informatie die interessant kan zijn voor jou als belegger. Je kunt hier inspiratie opdoen voor je volgende belegging, of interessante bewegingen in de markten en de wereldeconomie doornemen. Ook wanneer je geen klant bent bij Freedom24 zijn de analyses op deze pagina de moeite waard om door te nemen.


Freedom24 app

blank

De smartphone applicatie van Freedom24 (beschikbaar voor Android en Apple), biedt een zeer goede aanvulling op het gebruik van de website. De applicatie biedt alle functies die je ook hebt op de web trader, maar dan in een iets compactere interface. De applicatie is een must have voor elke belegger die graag on-the-go zijn portfolio wilt kunnen checken, en gemakkelijk zijn orders wilt kunnen beheren.


Kosten

blank

Wanneer je je aansluit bij een nieuwe broker, is één van de belangrijkste factoren natuurlijk de kosten die de broker rekent. Qua tarieven werkt Freedom24 met een maandelijks model, en een provisie per aandeel. Als je het standaard, goedkoopste (gratis) abonnement gebruikt betaal je per aandeel 0,02€ provisie plus een vaste fee van €2,- per order. In de andere abonnementsvarianten zijn provisiekosten goedkoper. Het is prettig dat Freedom24 een transparant verdienmodel heeft.


Storten en opnemen

Voordat je aandelen kunt kopen en verhandelen op Freedom24, dien je eerst een storting te maken naar je account. Dit kun je doen d.m.v. bankoverschrijving of creditcard. Helaas biedt Freedom24 nog geen ondersteuning voor iDeal stortingen. Ook uitbetalingen gaan doorgaans via overschrijving of creditcard, hierdoor kan het zijn dat je een aantal dagen moet wachten voordat je uitbetaling is verwerkt. Stortingen en uitbetalingen via creditcard zijn doorgaans wel binnen enkele minuten geregeld.


Contact en klantenservice

Heb je vragen of klachten rondom Freedom24? Dan kun je terecht bij de klantenservice. Deze is bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 21:00 uur beschikbaar via telefoon, e-mail en whatsapp. Helaas is de klantenservice op dit moment alleen bereikbaar in de Engelse taalvoering.

e-mail: info@freedomfinance.eu
telefoonnummer: +357 25 25 77 85
Whatsapp: +491734135912

Freedom Finance staat ingeschreven in Cyprus. Onderstaand vind je het bedrijfsadres van  deze broker:

Freedom Finance Europe Ltd
Christaki Kranou 20, C Tower, 5th Floor,
Germasogeia, Limassol 4041 Cyprus

Pluspunten
  Minpunten
   foto auteur Dik de Graaf
   Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

   Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

   Website

   Beoordeling Freedom24

   Ga naar Freedom24
   © BelegInfo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies